top of page

Ons Verhaal

Wij helpen je met lekker, gezond en duurzamer eten

Salade

Wij zijn Ingrid Serruijs en Irene de Ruijter, twee buurvrouwen uit Amsterdam Noord met een gedeelde interesse in lekker, gezond eten. Begin 2023 kregen we de unieke mogelijkheid om een pop up zomerrestaurant te starten op onze favoriete locatie in Amsterdam, het super sfeervolle Tolhuis. Die kans grepen we. In 2024 openen we voor het tweede zomerseizoen onze deuren. Ons doel is om onze gasten te laten ontdekken hoe je allereerst lekker eet en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld door te kiezen voor gezonde en duurzame alternatieven. 

​

Waarom we Sixtyforty heten

In de klimaatdoelstellingen van 2030 streeft Nederland naar een verhouding in het gemiddelde Nederlandse dieet van 60% plantaardige bronnen en 40% dierlijke bronnen. Oftewel Sixtyforty. Op dit moment is de verhouding nog precies andersom. Sixtyforty laat gasten ontdekken dat je met kleine aanpassingen in gerechten nog steeds heerlijke smaak en beleving hebt (misschien wel een betere) terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan het klimaat en je gezondheid. Smaak staat altijd op nummer 1. Liefde gaat tenslotte door de maag. 

 

Ontdek ons unieke Sixtyforty menu.

bottom of page